Milyen garanciát nyújt?

15 év szakmai tapasztalata és a csúcstechnológia alapján írásos orvosi garanciát kap.

Az alkalmassági vizsgálat végén megtapasztalhatja, hogy hogyan láthat majd a lézeres olvasószemüveg-kezelés után. Garancialevélben kézhez kapja, hogy milyen mértékű látásélességet tud az Ön esetében elérni a klinika, ha szervezete a szokásos módon reagál.

Egyetlen tényező van, amit sem több ezer kezelés tapasztalatának, sem a legkorszerűbb technikának a birtokában nem lehet előre megjósolni, ez pedig a javítósejtjei szorgalma. Ugyanis a természet rendkívül okosan javítósejtekkel védi a szemet. Ha sérülés éri (pl: egy ág belecsapódik) akkor a javítósejtek azonnal munkába állnak és mindent megtesznek, hogy a szaruhártyát az eredeti állapotára visszaállítsák. Ez történik a lézerkezelés után is. A szervezet nyomban érzékeli a változást és hadrendbe állítja a javítósejteket, mivel a lézerkezelést a szaruhártya elleni támadásnak véli és igyekszik visszaállítani az eredeti, hibás fénytörésű állapotot. Ez ellen szemcseppekkel tud védekezni. A kezelést követően mindennap alkalmazni kell orvosi előírás szerint a szemcseppeket és megjelenni a kontrollvizsgálatokon, hogy a javítósejtjei ne rontsák az elérhető legjobb látásélesség elérését.

A szervezet a lézeres olvasószemüveg kezelés után 2-3 hónappal adja csak fel a harcot és onnantól viszont az új, helyes fénytöréssel rendelkező szaruhártyát védik a javítósejtek, minden további sérülés esetén már a lézerkezeléssel elnyert szaruhártyát igyekeznek visszaállítani.

Ezt az egyéni reakciót az orvostudomány általában a páciens kockázataként kezeli. Az Optik-Med Sasszemklinika azonban ezt a kockázatot is átvállalja. Az orvosi garancia életbe lép, ha az előre jelzettnél kisebb mértékű látásjavulást sikerül elérni. Ilyen esetben megismétlődhet a lézerkezelés garanciálisan vagy visszakaphatja a befizetett összeget.